Patchwork tökök varrás nélkül

Tegnap éjjel elég sokáig fent voltam és pont 0:00-kor pillantottam a telefonomra. Olyan izgatottság lett úrrá rajtam, mint Szilveszterkor. Hurrá szeptember! Gondoltam, hiszen alig vártam, hogy véget érjen a nyár. Nagyon szeretem az őszt, a ködös reggeleket, a langyos nappalokat, a hulló faleveleket, az avar édes illatát, a meleg fényeket és még hosszasan sorolhatnám mi mindent. Számomra a karácsonyi készülődést kivéve ez az év leghangulatosabb időszaka.

Ma délelőtt gyorsan el is pakoltam a nyári dekorációkat, szedtem néhány saját termesztésű tököt a kertben és elkészítettem ezeket a jópofa patchwork tököket is.

Húsvétkor már alkalmaztam ezt a technikát, akkor tojásokat vontam be textillel, most pedig, egy kis átalakítás után polisztirol gömbök változtak tökökké.

Egy éles szikével levágtam a gömbök tetejét és alját. Felül egy kicsit tölcsérszerűen ki is faragtam. Ahogy a képen is látszik, nem túl szabályos, de végül is melyik tök az? Ezután 8 cikkre osztva, kb. 0,5-1 cm mélyen bemetszettem a gömböket.

A cikkeket vékony anyagokból kivágott téglalapokkal borítottam be és ennek a körömreszelőnek a segítségével tömködtem be a gömbbe metszett résekbe. Geometrikus formáknál kicsit jobban kell figyelni, hogy szépen legyen eligazítva a textil. Miután a gömböket bevontam, a tökök szárait is elkészítettem. Ehhez apró gallyakat körbe tekertem madzaggal, ragasztóval rögzítettem, végül a tökök felső mélyedésébe ragasztottam ragasztópisztollyal. A kacsokat vékony drótból hajlítottam. Egy ceruzára felcsavartam, hogy szép spirálos legyen, majd kicsit széthúztam és a tök szárára illesztettem.

Ilyen lett:

 

Hozzászólok