Hol volt, hol nem volt őszi ajtódísz

Régóta szemezgettem a Pinteresten egy patkó formájú koszorúval és biztos voltam benne, hogy fogok egy ilyet csinálni én is. Lassan valóban ősziessé válhat az idő, ezért ideje volna lecserélni a nyári rózsás ajtódíszünket. Színes falevelek még nincsenek és a csipkebogyó is alig piroslik, ezért azt gondoltam, hogy makk kupacsból készítek egy ajtódíszt a rég vágyott formában. Ahogy a képen látszik, el is készült, de akárhogy győzködtem magam, nem tetszett. Mivel jócskán időigényes volt a sok kupacs felragasztása, ezért sajnáltam volna kidobni. Aludtam rá egyet és úgy döntöttem, kap még egy esélyt…A koszorúhoz most 25 cm-es hungarocell alapot választottam, mert fontos volt, hogy jól tartson és ki tudjam vágni belőle a felesleges részt.  Szükség volt még 2 db 8 cm átmérőjű virágcserépre, egy fa függönykarikára, némi madzagra és sok-sok makk kupacsra. (Mostanáig fogalmam sem volt, hogy a makk kalapját kupacsnak hívják, de utánanéztem és így már magabiztosan tudom használni ezt a megnevezést.) A koszorú alapból szemmértékre kivágtam egy darabot.A karika mindkét végén átszúrtam egy-egy erősebb, de azért hajlítható drótot és összetekertem. Erre kötöttem fel a madzagot, amit a cserepek alján lévő lyukon átvezetve felkötöttem a függönykarikára. Ezután az alapra egyenként, ragasztópisztollyal felragasztottam a kupacsokat. Itt egy kicsit kételkedni kezdtem, hogy kell-e ez nekem, de akkor még biztos voltam benne, hogy csodálatos lesz. Miután az egész alapot beborítottam, a madzagokat átfűztem a cserepeken, majd a függönykarikára kötöttem.A kis cserepek nagyon újak voltak, ezért törtfehér Dekor Paint Soft festékkel (szerintem sima akrillal is működik) néhány csíkot húztam rá és azonnal egy vizes papírtörlővel visszatöröltem. Addig festettem, töröltem, amíg elégedett nem voltam a cserepek kinézetével. Kb. 2-3 perc volt az egész. 

Ilyen lett az őszi ajtódísz, ami nem tetszett. Talán a cserepek túlzott fehérsége, vagy a kupacsok színe miatt, de nem tudtam megbarátkozni vele.

Ezért gondoltam egyet és egy új mosogatószivacs segítségével az egészet bepamacsoltam a tört fehér Dekor Paint Softtal. Majd a madzagot lecseréltem zsákvászon csíkokra és karika nélkül egyszerűen összekötöttem. Így már tetszik, viszont az őszies jellege, amit szerettem volna, teljesen elveszett, de azt hiszem türelmesen kivárja az idejét és november végén majd méltó módon köszöntheti nálunk a telet. 

Hozzászólok