Patchwork tojás varrás nélkül

Nemrég rendeltem egy halom polisztirol tojást, amik sajnos megsínylették a szállítást és a minőségük sem a legjobb. Miközben azon gondolkodtam, hogy hogyan tudnám mégis hasznosítani őket, véletlenül megpillantottam a polcomon ezt a könyvet: Még 2005-ben vásároltam, de azóta szinte kézbe sem vettem. Mivel szerencsésen túlélt néhány költözést és KonMarizást (Marie Kondo japán rendrakó módszere), úgy tűnik most érkezett el az ideje. Szóval ebből a könyvből származik ez a végtelenül egyszerű technika a “fenyőtoboz patchwork”, ami tulajdonképpen, különböző polisztirol figurák dekorálására szolgál. Ezzel a módszerrel készültek az én húsvéti tojásaim is.

Kell hozzá néhány polisztirol tojás, textil, egy éles kés vagy szike, ceruza és egy tompa, de lapos eszköz pl. fém körömreszelő.
Először ceruzával felrajzoltam a tojásokra a bevágások helyét. Nekem a négy részre osztott változat jött be. Kipróbáltam a nyolc cikkeset is, ami annyival nem lett szebb, viszont sokkal több volt a macera vele. Ezután egy szikével kb. 5 mm mélyen, óvatosan bemetszettem a tojásokat.
A kiválasztott textilből akkora darabot vágtam, ami egy kicsit nagyobb volt, mint a bevonni kívánt cikk. Ezután az anyag széleit apránként betömködtem a résekbe egy sima végű, fém körömreszelővel. Majd ezzel a módszerrel beborítottam az egész tojást. 

Mivel szeretem az egyszerű, letisztult dolgokat, ezért nem cifráztam tovább, de azért el tudom képzelni őket többféle anyagból, masnikkal, szalagokkal, gyöngyökkel kicicomázva is.

Az én húsvéti tojásaim ilyenek lettek:

 

 

Hozzászólok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.