Helló január

2017 és karácsonya szélsebesen elmúlt. Mire feleszméltem volna, már durrogtak a petárdák, érkeztek a BÚÉK üzenetek és kedd reggel újra megszólalt az ébresztő.

Gyermekkoromban végtelen szomorúságot éreztem, amikor elmúlt egy év, mert a következő olyan üresnek és megfoghatatlannak tűnt. Aztán, ahogy felnőttem, az új év új reményeket jelentett. Előfordult, hogy hatalmas megkönnyebbülés volt lezárni az óévet, de mostanra már csendesültek ezek a szélsőséges érzelmek, a szép remények pedig elérendő célokká váltak.

Számomra a karácsonyfa lebontásával és az adventi dekorációk elpakolásával zárul le véglegesen az óév. Ez mindig egy kicsit szomorú, ugyanakkor megkönnyebbülést is hoz.  A kiszáradt örökzöldek, lehullott tűlevelek, félig elégett gyertyák eltüntetése és az alapos takarítás új életre kelti a házat.  Sokaknak a karácsonyi csillogás, az ünnepi hangulat után nehéz megbarátkozni a hétköznapokkal, viszont a dekorációktól ilyenkor sem muszáj megválni. A tél még eltart egy ideig és miért ne lehetne élvezni a hangulatát egy-egy szép tárggyal?

Advent vagy húsvét idején ma már nagyon sokan feldíszítik a bejáratukat. Én szeretem ezt minden évszakban megtenni, ezért elsőként a karácsonyi kopogtatót cseréltem le egy igazán télies koszorúra. Bár az időjárás nem kecsegtet, azért én várom a havat. Ha valakinek ismerős lenne a forma, az nem véletlen, ugyanis a nyár végi fenyőtoboz koszorúmat téliesítettem.

A koszorú elkészítését korábban itt ismertettem.

Kicsit leporoltam. A mozgó virágokat ragasztópisztollyal megerősítettem, majd az egészet fehér akril spray festékkel lefújtam. Száradás után pedig masnival díszítettem.  

 

Bár, az adventi időszaknak vége azért az elmúlt hetek varázslatos hangulatát még egy kicsit őrzöm.

Nem sokkal karácsony előtt találtam rá a YouTube-on, Leigh Haggerwood brit dalszerző és előadó The Florin Street Band nevű formációjára. Első hallásra elvarázsoltak a dalaik, a viktoriánus stílusú klipekről nem is beszélve.  Azóta sem tudok leállni velük. Hallgassátok őket örömmel ti is:

 

 

Boldog új évet mindenkinek!

 

Hozzászólok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.