Nyári koszorú fenyőtobozból

 

Régóta terveztem, hogy készítek egy színes koszorút a nyárutóra, ami őszi dekorációnak is megállja a helyét. Az ötlet innen származik.

Van egy titkos helyem, ahol szebbnél szebb fenyőtobozokat lehet gyűjteni. Eddig csak karácsony előtt jártam oda, így elég szokatlan volt a gyanta illata, negyven fokban. Ha télen gyűjtünk fenyőtobozt, akkor rendszerint összezárt állapotban találjuk őket a hideg miatt, és kell nekik pár nap a meleg szobában, míg szépen kinyílnak. Most gyönyörűen kibontakozva hevertek a fűben.

42 db tobozt használtam fel, egy 25 cm átmérőjű szalma koszorú alaphoz.

Első lépésként meg kell tisztítani a tobozokat, szárazon egy kis ecsettel vagy meleg mosogatószeres vízben. Majd a tobozok tetejének levágása következik. Nekem nem sikerült metszőollóval lenyisszantanom őket, a pikkelyek egyesével történő eltávolításához pedig türelmetlen vagyok, ezért férfi segítséget kértem. Van egy rezgőcsiszolónk, amit bár csiszolásra nem szeretek használni, de a fűrészes toldaléka most nagyon jól jött. Ezzel a keskeny lapocskával viszonylag könnyen sikerült levágni a tobozok felső részét. Az alsó részt használtam a virágokhoz, ezek már natúr állapotban is igazán mutatósak.

A tobozok alját akrilfestékkel festettem a rézvirág tipikus színeire. Ez kicsit hosszadalmas, de igazán jó kikapcsolódás fárasztó napok után. 

A virágokat végül ragasztópisztollyal rögzítettem a koszorú alapra.

Ilyen lett:

 

Hozzászólok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.