Cicaágy és kisegér

Unokatestvérem férje szeret mindenféle lomot összegyűjteni aztán a gyűjteményét büszkén megosztani másokkal is. Így jutottam ehhez a nagyon cuki babaágyhoz. Amikor megmutatta igen megörültem, mert pont néhány nappal előtte láttam egy hasonlót és akkor arra gondoltam, milyen szuper lenne egy ilyen ágyikó a cicánknak. Mivel “imáim” meghallgatásra találtak, ezért nem volt mit tenni, az elképzelt cicaágyat mielőbb meg kellett valósítani.

A rongyos textil eltávolítása után lecsiszoltam és alaposan megtisztítottam az ágykeretet.

Ezután az egészet két rétegben, tört fehér Dekor Paint Soft festékkel lefestettem. Míg száradt a festék, megszerkesztettem az ágyra szánt feliratot és a “no dog” piktogramot. (Mindegyik A4-es méretű, szabadon elmenthető, felhasználható.) A mintákat transzferezéssel vittem fel az ágyra. Erről a technikáról korábban itt írtam.

 

 

A matracot tartó szerkezetet egy  erősebb vászonból készítettem. Ennek a rögzítéséhez az egyik támlát kicsavaroztuk. A vásznat az alsó pálcikák alatt elvezettem majd a felső pálcikákat befűztem az anyag két szélére varrt bújtatókba. A matrac egy kb- 3 cm vastag szivacs, méretre vágva, textil huzattal. A kispárna darabolt szivaccsal van tömve és még az első cicánké volt. A kisegerek elkészítését lejjebb olvashatod.

Az ágy birtokba vétele:

A kisegereket az alábbi, általam rajzolt szabásminta szerint varrtam. (Szabadon elmenthető, saját célra felhasználható.)

Az egérke testéhez egymással harmonizáló anyagokat választottam. Első lépésként a két textilt összevarrtam, majd a varrásnál levasaltam. Ezután az anyagot hosszában félbe hajtottam a szín oldalával befelé. Majd a szabásmintát ceruzával körbe rajzoltam az anyag visszáján, úgy, hogy a kisegér nyakánál, a szaggatott vonallal jelzett rész a két textil határára essen. A felrajzolt mintát nem kell kivágni. A körvonalat végig varrtam egy kb. 3 cm-es rést hagyva a kifordításhoz és a töméshez. Ezután vágtam körbe a mintát néhány mm-es ráhagyással. A homorú részeknél a varrásra merőlegesen egy-két vágást ejtettem, hogy a kifordítás után szebben kisimuljon az anyag. Hurkapálcika segítségével, vatelinnel tömtem ki. Végül a nyitva maradt rést létra öltéssel zártam. Ez az öltés, szinte láthatatlan, ezért nevezik rejtett öltésnek is. Az egérkék szemét, fekete akril festékbe mártott gombostű fejjel pecsételtem, az orrukat egy vékony ecsettel és szintén fekete akril festékkel festettem meg. Ezeket lehet helyettesíteni hímzéssel is.Az elkészült kisegerek:

 

 

 

 

 

Hozzászólok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.