Nyuszi lányok

Mostanában eléggé oda vagyok néhány skandináv stíluselemért, pl. ezekért a nyulacskákért. Házilag készültek a dán Maileg nyuszik mintájára. Az eredetihez hasonló sablonokat a Pinteresten találtam. Itt és itt. A  nagy nyuszi 73 cm-es, ehhez a szabásmintát A3-as méretűre kell igazítani. A másik kettő, 45 és 37 cm-es, nekik elegendő az A4-es méretű nagyítás.

A testük barna vászon, baba tömőanyaggal kitömve, de jobban szeretem a vatelines tömést, mert sokkal egyszerűbb és gyorsabb vele a munka. Legutóbb azonban rábeszélt az eladó, hogy baba tömőanyagot vegyek, mert “ma már mindenki ezt használja a babákhoz”. Az a gondom vele, hogy a hurkapálcika nem tud belekapaszkodni, így a vékonyka testrészeket kínszenvedés vele kitömni. (Vagy csak én nem jöttem rá a helyes technikára.) Mindenesetre többet nem veszek ilyet, azt már eldöntöttem.

Az arcuk hímezve van.

A ruhácskákat saját magam találtam ki. Nem is készítettem szabásmintát. A nyuszik testéhez mértem az anyagokat és egy kis varrással, meg ráncolással alakítottam ki a végleges formát.

A nagy nyulat megtartom tavaszi dekorációnak, mert már van egy  hasonló méretű “Maileg” manónk is, aki karácsonykor lakik nálunk és nagyon szeretjük. A két kisebb sorsa még nem dőlt el, de sejtem, hogy nem maradnak sokáig gazda nélkül.

 

Hozzászólok

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.