Baglyos ajtódísz

Néhány éve már, hogy a baglyok nagy népszerűségnek örvendnek, bár eddig én nem sokat foglalkoztam velük. Most azonban ihletet kaptam és elhatároztam, hogy végre készítek egy őszi ajtódíszt, melyen a baglyok lesznek a főszereplők. Nagyon tetszenek a fenyőtobozból és különböző termésekből megalkotott állatkák és a Pinteresten megszámlálhatatlan változatban látni is ilyen stílusú baglyokat, de elkészítési leírást csak hosszas kutakodás után, itt találtam. Ezen fellelkesülve születtek meg a saját baglyocskáim, akik egy szőlővessző koszorún csücsülve köszöntik ezen az őszön a hozzánk betérőket.A madarak alapja összegyűrt csomagolópapír, amit széles ragasztószalaggal körbe tekertem és közben igyekeztem bagoly test formára igazítani.

A szemöldökükhöz dekorgumiból vágtam ki a képen látható formákat, kétoldalú ragasztószalagot ragasztottam rá, majd spárga csíkokkal bevontam.

 

A baglyok tollához fakéreg vastag külső és vékonyabb belső  felét használtam. A képen vannak gallyak is, mert eredetileg azt szerettem volna szárnyaknak, de meggondoltam magam és a nagy bagolynak inkább kukoricacsuhéból vágtam pár csíkot, a kicsinek pedig a vékony fakéregből lett a szárnya.Mindkét madárnál egy zsákvászon darabot ragasztottam az alap elejére, majd körben bevontam az egészet kéreg darabokkal. Ezután felkerült a szemöldökük, a szárnyuk, a nagy bagolynak csőr, valamint fonal pomponokból és egy-egy gombból a szemük. A szem elkészítése a bevezetőben említett linken megtalálható.

Ilyenek lettek:

A koszorúhoz kb. 2 hete szedtem hosszú szőlő indákat, amiket akkor még frissen feltekertem, néhány nap alatt kiszárítottam majd a leveleket leszedegettem. Most egy kicsit igazítottam rajta, spárgával két helyen megerősítettem, végül ragasztópisztollyal ráragasztottam a baglyocskákat és egy zsákvászon masnit.

Íme:

Hozzászólok