Nyári dekorációk uszadékfából

Egy pécsi üzlet kirakatában látott dekoráció inspirált ennek a lógós dísznek az elkészítésében. Szerintem egyszerű, látványos és igazán nyári hangulata van. Uszadékfán, egy 10 cm átmérőjű kis hungarocell karikán, némi kenderzsinóron és akrilfestéken kívül semmi másra nincs szükség hozzá.

Uszadékfát folyópartokon lehet találni. Mi a Dráva közelében lakunk, így a hétvégén felkerekedtünk és ott szereztük be a hozzávalókat. A botokat alaposan megmostam, majd a napon kiszárítottam.

A karikát lefestettem fehér akrilfestékkel, majd egy világosabb kék árnyalattal becsíkoztam. Száradás után először sötétkékkel, majd fehérrel kissé elmaszatoltam, hogy használtabb hatása legyen. Ezután a kenderzsinórral a képen látható módon kicicomáztam. A faágakat felfűztem, hátul pedig kevés ragasztópisztollyal  rögzítettem is a madzagokat .

Ilyen lett:

A parton nem csak ágakat, de egy érdekes deszka szerű fadarabot is találtunk. Ez, a ráfestett bálnával, szépen kiegészíti a fenti dekorációt.

A fára ceruzával felrajzoltam a bálna körvonalát, majd egy világos türkiz árnyalatot kevertem akrilfestékből és ezzel kifestettem.

A körvonalát fehér krétafilccel rajzoltam körbe 2-3 rétegben. Végül egy darab zsinórt ragasztottam rá akasztónak.

 

 

Legyen szép a nyaratok!

 

 

Hozzászólok