Júniusi rózsakoszorú

Ma reggel villámként hasított belém a felismerés, hogy június van és nálunk még mindig gyümölcsfavirágok díszítik a bejáratot. Második gondolatom az volt, hogy június ide vagy oda, még egy darabig el kell viselnem a tavaszi koszorút, ugyanis hiába válogattam össze a tervezett rózsakoszorúhoz szükséges, legígéretesebbnek tűnő selyemrózsákat a kínai webáruházban, a megrendelést a mai napig nem küldtem el. Aztán úgy döntöttem, hogy nem várok! Így történt, hogy megvettem a helyi kisboltban a művirágokat és még ma elkészítettem ezt a rózsás nyári ajtódíszt, amire oly régóta áhítoztam.

Ez a koszorú, a fentebb említett okok miatt, nagyon egyszerű és kevésbé jó minőségű rózsákból készült és bár a vásárláskor voltak még kételyeim, a végeredménnyel mégis elégedett vagyok, sőt az összes eddig készült ajtódíszem közül nekem ez tetszik a legjobban. Sajnos a képek nem adják vissza tökéletesen a méreteket és azt a dús, élénk nyári hatást, amilyen valójában ez a koszorú.Első lépésként tehát vettem négy csokor művirágot, majd ezeket a darabjaira szedtem. Először azt hittem, hogy a fehér kis bigyókat is fel fogom használni, de meggondoltam magam.Alapnak a tavaszi koszorú alapját használtam, miután lebontottam róla a gyümölcsvirágokat. Ez nem volt túl nehéz, mert az UV sugárzás már eléggé meggyengítette a ragasztást.

Először a leveleket rögzítettem, ragasztópisztollyal.  Ezek szinte teljesen beborították az alapot.Ezután ragasztottam fel a rózsafejeket. Négy csokor virág pont elég volt a 35 cm átmérőjű koszorúhoz.

Ilyen lett:

 

 

Hozzászólok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.