Ablakdísz horgolt cseresznyékkel

Néhány hete egy kicsit több szabadidőm van, ezért elhatároztam, hogy megtanulok horgolni. Elsősorban az amigurumi irány érdekel, sőt mostanában ez szinte minden figyelmemet leköti.  Még nagyon kezdő vagyok, de úgy gondolom, lépésről- lépésre haladva, sok gyakorlással el fogom tudni készíteni azokat az állatkákat és más tárgyakat, amiket kinéztem magamnak. Ez a cseresznyés dekoráció is gyakorlásképpen született. A különböző öltéseket youtube videókból tanulom és találtam néhány (számomra) könnyen értelmezhető mintát itt, ami alapján már volt egy kis sikerélményem is. Az amigurumi figurákhoz való fonalak szebbnél-szebb színekben pompáznak, így külön öröm ezzel foglalatoskodnom.

A fenti díszhez egy 15 cm-es hungarocell alapot bevontam maradék, piros pettyes pamutvászonnal. (Imádom így mondani, mert a kedvenc sorozatomban, Hetty néni is így mondja, amikor “3 méter pettyes perkált” vásárol a helyi szatócsboltban.) A masni raffia, a cseresznyéket és a kukacot pedig horgoltam.

A cseresznyék leírása:

A horgoláshoz Catania 100 %-os pamutfonalat használtam, zöld és cseresznye piros színben. A töméshez most háztartási pamutvattát választottam, mert úgysem fogom kimosni és elég sok van itthon, meg nem is akartam a műszálas vatelin készletemet apasztani.

A cseresznye, ahogy én csináltam:

  1. Mágikus gyűrű 6 rp
  2. 6 szap
  3. 1 rp-1 szap
  4. 2 rp, 1 szap
  5. 1 rp
  6. 1 rp
  7. 2 rp, 1 fogy
  8. 1 rp, 1 fogy
  9. fogy

Szár:

30 láncszem

A szár két végét a cseresznyékhez varrtam.

Levél:

A levél horgolását ebből  a videóból tanultam meg, de a cseresznyékhez kisebb levelekre volt szükség, így  a videó alapján ezt a saját mintát találtam ki:

A levél 9 dupla láncszem horgolásával kezdődik, majd egy 10. láncszemet horgoltam magasításnak, ezután a képen látható módon jobbról balra haladva végig horgoltam a szemeket. A kész levélke végén hagytam egy kevés fonalat, mert a szárra ezzel kötöztem fel.

A kukachoz nem csináltam leírást, mert azt csak hasraütés-szerűen horgoltam meg a már ismert öltésekkel, 6 rövid pálcás mágikus gyűrűvel kezdve.

 

 

 

 

Hozzászólok