Épített könyvespolc (IKEA BILLY hack)

Így nézett ki a nappalinknak az a fala, ahová nemrég megterveztem, az Ikeás BILLY polcokból álló, beépített könyvszekrényünket. A képen látható kis szürke polcért éveken át majd’ meghaltam, mire sikerült megkaparintanom. Most is nagyon szeretem, de túl kevés tárolóhellyel rendelkezik. Bár a legkedvesebb könyveinket vitrinben tartjuk mégis szükség volt rá, hogy egy kicsit praktikusabb berendezést találjunk ki.
Ma így néz ki a nappalink, miután megépítettük ezt a hatalmas, kb. 280 x 240 cm-es tároló rendszert.
Január végén, online, házhoz szállítással rendeltem meg a BILLY polc elemeket. Mi kb. 260 km-re lakunk Budapesttől, ezért nekünk sokkal kényelmesebb, sőt talán gazdaságosabb is volt így vásárolni az Ikeából. A rendelés előtt pontos méréseket és számításokat végeztünk, hogy elférjenek és többnyire ki is töltsék a rendelkezésre álló helyet a polcok.
Ezeket az elemeket vásároltuk meg:

  • 2 db 202 cm magas BILLY/OXBERG  könyvespolc+ajtó. Ezek vannak a két szélén. Rajtuk 1-1  BILLY magasító elem.
  • 1 db 106 cm magas BILLY/ OXBERG könyvszekrény ajtóval. Ezt a végső verzióban 2. elemként szereltük be.
  • 1 db 106 cm magas  BILLY/OXBERG  könyvespolc+ajtó.

A két szélső polc összeépítéséhez vettünk még 2 db bútorlapot. Minden elemet egymáshoz, majd a falhoz csavaroztunk. Márk felszerelte a TV tartó konzolt, és a szekrény mögött elvezettük a vezetékeket.A polcok elülső, függőleges élére, 3 cm széles, fehérre festett fenyő díszléceket ragasztottunk, majd a szekrény tetejére szintén egy dísz szegélyt készítettünk. Ezt 8 cm széles, fehérre festett díszléccel és farostlemezzel oldottuk meg. Szerettünk volna a szekrény aljára is készíteni egy szegélyt, de a lécek, amiket vettünk nem mutattak olyan jól, ahogy elképzeltük, ezért úgy döntöttünk, hogy így marad.

A mi könyvespolcunk viszonylag egyszerűen készült, de ezen a linken egy nagyon profi munkát is találhattok.

Végül ilyen lett. Nekünk nagyon tetszik és megérte. A több hete tartó rumli után végre rend van és a tavasz is beköszöntött.

 

Hozzászólok