Tavasztündér

Ezt a kedves kis Tavasztündért nagyon érdekes technikával készítettem. Néhány nappal ezelőtt láttam először a Kézzel készített Húsvét c. Facebookos csoportban, hogy egy hölgy művészi húsvéti nyulakat alkot pamut vattából, tapétaragasztó segítségével. Kicsit kutakodtam a Pinteresten és úgy döntöttem én is megpróbálkozom vele. Így született meg ez az aranyos tündér, aki a legújabb ajtókoszorúnkon csücsülve teljesíti kötelességét és  széppé varázsolja számunkra az idei tavaszt. A tündérhez egy darab könnyen hajlítható drótra, némi alufóliára, pamut vattára, tapétaragasztóra, ecsetre és akril festékre van szükség.

A drótból és alufóliából megformáztam a baba vázát. Ezután kisebb vatta darabokat simítottam az ecset és tapétaragasztó segítségével a testre. Először a fejet és a végtagokat alakítottam ki, aztán alufóliából egy szoknyát készítettem és végül a törzzsel együtt azt is beborítottam. A vattát alaposan át kell itatni a tapétaragasztóval, hogy ne maradjon szálas és kissé összetömörödjön. Miután készen voltam vele, kissé behajlítgattam a lábait, mert nem tudtam, hogy ha megszárad, lehet-e még mozgatni. Hát nem nagyon, úgyhogy még nedvesen érdemes az elképzelt testhelyzetbe állítani és úgy megszárítani. A száradás egy napig tartott és sajnos közben veszített a szépségéből is, mert kissé beráncosodott. Főleg a lábai. Száradás után akrilfestékkel festettem ki.

A koszorúhoz nyírfavesszőből készítettem az alapot, selyem gyümölcsfavirágokat ragasztottam rá, végül a közepére ültettem a tündérkét.

Ilyen lett:

Hozzászólok