Virágtündérek

A hétvégi meleg időjárás teljesen tavaszi hangulatba hozott, így kedvet kaptam ezeknek a bájos virágtündéreknek az elkészítéséhez. Ahogy a képen is látszik, mindegyikük egy kis egyéniség és virág szoknyájukkal tökéletes hírnökei az idei tavasznak.

Testüket 3 db, két hosszabb és egy rövidebb, vékony drótból hajlítottam.  A virágfejen átfűztem az egyik hosszú drótot, ez lett a törzs és az egyik láb, a másik lábat, vagyis a rövidebb drótot, a szoknya alatt erősítettem hozzá. A karhoz pedig a másik hosszú drótot használtam. A képen nagyjából látszik, hogy néz ki a váz.

Ezután szorosan betekertem fonallal a felső testet és a karokat, az elejét és a végét egy csepp meleg ragasztóval rögzítettem. Majd a lábakat is bevontam egy világos, testszínhez hasonló fonallal. Az első tündérnek még külön cipőt és kézfejet is csináltam, de aztán úgy gondoltam, hogy felesleges, így a többieknél egyszerűbben oldottam meg.

 

Végül a fejet (festett polisztirol golyó) ragasztópisztollyal bekent drótba szúrtam. A frizurájuk hímzőfonalból készült és szintén úgy ragasztottam a fejre. A szemüket pedig egy egyszerű fekete tollal rajzoltam. A testük nagyon hajlékony és bármilyen kedves pózba beállítható. Itt még repülni is tudnak:


Szép tavaszt kívánok nektek!

Hozzászólok