Stencil saját kezűleg

Az új konyhánkban egy kisebb falszakaszt rózsásra szeretnék festeni, ezért az utóbbi néhány napban elkezdtem stencileket keresni a webáruházak kínálatában. Szomorúan tapasztaltam, hogy (szerintem) irreális árat kérnek értük, ezért úgy döntöttem, hogy el fogom készíteni saját magam. A házunk előző tulajdonosa használt stencileket dekorálásra és ott is hagyta nekünk, viszont én kisebb, és kifejezetten rózsás mintákat képzeltem el. Az ő sablonjai papírból készültek és zománcfestékkel tette őket vízhatlanná. Az általam használt módszer jóval gyorsabb.

A sablon gyártáshoz szükség van egy hegyes és éles hobby késre, vagy szikére, írásvetítő fóliára, alkoholos filcre, valamint egy mintára. Pinteresten bármilyen témához illő stencilt találhatunk, amit a kívánt méretben kinyomtatva fel tudunk használni.

Első lépésként a mintát alkoholos filctollal másoljuk át a fóliára. Nekem most csak közepes hegyű volt itthon, de vékony filccel pontosabban lehet dolgozni.Ezt követően, nagyon óvatosan kivágjuk a mintát.

Mivel ez a második stencilem volt, ezért már sokkal bátrabb és ügyesebb voltam. Kb. egy óra alatt készültem el vele. Az elsőnél segítséget is igénybe kellett vennem.

Ahogy kész lettem, egyből ki is próbáltam, persze még csak a garázsban. 

A stencilek használatát kicsit gyakorolnom kell, mielőtt élesben bevetem a konyha falán és valószínűleg készül néhány új is, míg eldől melyik lesz a végleges.

Az első két mintám ilyen lett:

 

Hozzászólok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.