Sosem hervadó levélkoszorú

Ennek a szépséges fém magnólialevél koszorúnak az ötlete a Pinterestről való. Még az ünnepek előtt fészkelte be magát a gondolataimba. Mivel tél közepén nem igazán lehet találni magnólialeveleket, ezért azt hittem, hogy ezt a projektet kénytelen vagyok elnapolni. Szerencsére azonban egyik nap hirtelen beugrott a megoldás. Márk régóta szelektíven gyűjti a fém sörös dobozokat, melyek most pont kapóra jöttek nekem. A magnólialevelek nem másból készültek tehát, mint ezekből a kidobásra ítélt alumínium dobozokból.
A dobozokat egy szike és egy kisebb, sima papírvágó olló segítségével óvatosan szétvágtam, úgy, hogy kiterítve az alumíniumot, egy téglalapot kapjak.  Ezt a kb. 12 cm hosszú sablont használtam a levelekhez.3 levél fért rá egy dobozra. A sablont a színes oldalra másoltam át, majd óvatosan kivágtam. Ez már sokkal könnyebb, mint a doboz szétvágása.
A kész leveleket a képen látható módon behajtottam és kissé lesimítottam. Erre azért van szükség, mert a doboz hengeres formája miatt a levelek nagyon bepöndörödnek, és ezzel egyidejűleg egy eret is tudunk mintázni rájuk. Az én koszorúm 38 cm átmérőjű, erre 67 db levélre volt szükség. Lehet, hogy egy kicsit ijesztőnek tűnik, de elég gyorsan lehet vele haladni.A leveleket ragasztópisztollyal ragasztottam az alaphoz. Itt nagyon fontos az óvatosság, mert a ragasztó pillanatok alatt felforrósítja az alumíniumot és égési sérülést szenvedhetünk! Érdemes kesztyűt használni közben. Alapnak ismét egy saját gyártmányú papír alapot használtam. Íme, ilyen lett a sosem hervadó levélkoszorúm:

Boldog új évet kívánok mindenkinek!

Hozzászólok