Kissing ball

Új lakásunkban az előszoba és a konyha között van egy kis osztott ablakokból álló átjáró, amibe első látásra beleszerettem. Már nyáron tudtam, hogy Adventkor ide fel fogok lógatni egy “kissing ball-t”, amilyet az amerikai filmekben is látni. Azt hiszem az a szokás, hogy akik összetalálkoznak alatta, azoknak meg kell csókolniuk egymást.

Az elkészítése egyáltalán nem nehéz. Az örökzöld ágakat egy gömb alakú nedves tűzőhabba (oázis) kell tűzni, majd kidekorálni kedvünk szerint.

Nekem nem volt gömbölyű oázisom, ezért éles késsel kifaragtam egy kb. kerek formát.Beáztattam, majd szívószállal átszúrtam. A szívószálat levágtam, hogy ne lógjon ki sem alul, sem felül, aztán átvezettem rajta a zsineget. Az alján keresztben rákötöttem egy kis gallyat, ami megtartja az egész golyót. Így fel lehet lógatni.

Ezután tiszafa és magyal ágakkal tűzdeltem tele. Először úgy gondoltam, hogy csupaszon hagyom, de nagyon egyhangú lett volna, ezért néhány fenyőtobozzal, piros gömb dísszel és egy piros mintás masnival egészítettem ki, amiket gemkapocs segítségével rögzítettem az alapba. Így sem lett harsány, pont az idei karácsonyi szín világunkba illő.

Szerintem nagyon kedves dekoráció, viszonylag gyorsan elkészül és számtalan módon lehet variálni.

Mi már használatba is vettük. Puszilkodunk alatta, amikor csak lehet…

 

Hozzászólok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.