Karácsonyi teherautós koszorú

Sokat gondolkoztam, hogy idén milyen dísz kerüljön az ajtónkra. Mindenképpen magam akartam elkészíteni és fontos volt, hogy valami olyan legyen, ami eddig még nem volt. Nem is tudom, honnan jött ez az ötlet, de ma reggel úgy ébredtem, hogy ebben az évben, egy karácsonyfát szállító piros teherautó lesz a főszereplője a bejáratunknak.

A kocsi sablonját magam rajzoltam. Saját célra szabadon elmenthető, felhasználható. A teherautóhoz maradék habkartont használtam, de dekorgumiból, vagy beltérre akár papírból is tökéletes lehet. Az ablak nyílását szikével, a többi formát ollóval vágtam ki. Az éleket finom csiszolóvászonnal lecsiszoltam és portalanítottam.

A sárvédőket, a fenyőt és az ablakot festés után ragasztópisztollyal rögzítettem. A festéshez akrilfestéket használtam, a havas hatást fehér festékbe mártott mosogatószivacs darabbal értem el.

A koszorúhoz egy szalma alapot műfenyő füzérrel szorosan betekertem, majd szintén fehér akrilfestékkel és szivaccsal bepamacsoltam. A házikókat tegnap pakolászás közben a kazánházban találtam, vagyis csak a két hegyes fadarabot. Ezeket is akrillal festettem, lakkfilccel fehér ablakokat rajzoltam, majd fekete tollal kontúroztam. A masni egy turkálós lenvászon ingből, a csillagok pedig festett fából vannak, ezeket készen vásároltam évekkel ezelőtt.

Hozzászólok