Beton nyuszik házilag

Húsvétig kb. 2 hónap van és egyelőre nem áll szándékomban húsvéti készülődésbe kezdeni, de mivel ez a projekt nem úgy sikerült, ahogy elterveztem, most a nyuszikon tudom megmutatni, hogyan lehet beton dekorációkat készíteni házilag.

Eredetileg K és M betűt és egy csillagot szerettem volna a készülő nappalinkba, azonban az első adag betont ki kellett dobni, mert túl régi volt a cement, amit használtunk, ezért nem kötött meg. Szerencsére a sablonok, amit fáradságos munkával készítettem, viszonylag épen maradtak, így volt kedvem újra próbálkozni. A betűk másodjára sem sikerültek, mert a félig megkötött beton elrepedt, amikor éjszakára be akartam vinni a házba, nehogy megfagyjon. Talán érdemes lett volna drótot tenni a belsejébe, de most már mindegy.

Egy nagyobb kartondobozból kivágott lapra felrajzoltam a betűket, a csillagot és a nyulakat, majd átlátszó ragasztószalaggal bevontam egy kicsit szélesebben, mint a minták körvonala. Ez azért fontos, hogy a beton ne áztassa el a papírt és ne is ragadjon bele a kész műbe.  Ugyanígy a sablonok oldalfalául szolgáló kartoncsíkokat is bevontam, majd ragasztópisztollyal az alaphoz rögzítettem, ügyelve arra, hogy ne maradjon hézag.

Ezután Márk kevert betont. Mi zsákos száraz betont használtunk, amihez csak vizet kell tenni. Óvatosan beöntöttük a sablonokba, elsimítottuk, majd hagytuk, hogy elinduljon a reakció.

Egy nap alatt már megköt annyira a beton, hogy el lehet távolítani a papírt. Ilyenkor azért még érdemes óvatosan bánni vele, mert törékeny lehet, de néhány nap múlva tökéletesen megszilárdul.

Íme a csillag:És a nyuszik:

 

Hozzászólok