Advent

Minden decemberben megfogadom, hogy jövőre már októberben elkezdem a karácsonyi készülődést, legalábbis ami a dekorációkat illeti. Tavaly is megfogadtam. Októberben azonban még olyan távolinak tűnt a tél és a karácsony és amúgy is alig volt egy-egy lopott órám, hogy valamit alkossak. Aztán úgy döntöttem, hogy idén törekszem az egyszerűségre és úgy éreztem kevés dekoráció is elég lesz. Amikor előpakoltam a karácsonyi cuccaimat, sok díszt félretettem. Csak néhány olyat választottam ki, amit igazán szeretek és illik is az idei elképzelésemhez. Két új dologhoz ragaszkodtam, az egyik a kisfiamnak egy varrott adventi kalendárium, a másik pedig a papírzacskó csillagok. Ezekről és a minimalista adventi dekorációnkról írok most.

November elején kezdtem bele ebbe az adventi naptárba és az utolsó pillanatban, december 1. 00:15 perckor lettem vele teljesen kész. Nem tökéletes, de sok szeretettel készült és igazán jó érzés rápillantani. A hálószobánk ajtaján lóg és minden reggel felteszünk egy újabb díszt a fára. A karácsonyfa, a zsebecskék és a díszek filc anyagból vannak, minden más újrafelhasznált holmi. A háttér régi lenvászon lepedő, ami később függöny volt, most pedig az adventi naptár alapja. A hátlap egy turkálós kockás ágynemű. A gombok csak úgy lettek, fogalmam sincs, hogy mikor kerültek hozzám, de szerencsére jó sok volt belőlük. Hasonló naptár elkészítésének leírását itt találjátok.

Ezt az adventi naptárt is idén készítettem, de ezt a páromnak. Az ötlet alapja egy nagy Facebookos karácsonyi csoportból való. A kis könyvlapok sorsjegyeket rejtenek. Ezt a régi vállfát úgy találtam és annyira megtetszett, hogy alig vártam, hogy valamihez felhasználhassam. Most jött el az ő ideje. Szóval a sorsjegyeket megsárgult könyvlapokba csomagoltam, a számok pedig egy régebbi Praktika magazinból vannak.

Az idei legnagyobb kedvencem a csillag gyártás papírzacskókból. Mivel ez egy rendkívül gyors és látványos technika, pont nekem találták ki. A Pinteresten rengeteg minta és videó kering az elkészítésükről, így nem is írok semmi egyebet csak azt, hogy imádom és legszívesebben az egész lakást tele aggatnám velük.

Ezeket a kis drót díszeket tavaly készítettem, de most is nagyon tetszenek.

Itt minden régi, a szarvaskát pár éve varrtam, Tilda minta alapján. A házikót fából fűrészeltük, Dekor Paint Softtal festettem. A koszorút ősszel fontam, vadszőlő indákból.

Egy kis karácsony a polcon a konyhában.

Ez a toboz füzér évek óta megvan, nagyon szeretem és mindig kiteszem.

A Diótörő figurákért oda vagyok. Ezt a nagyobb példányt pár éve a testvéremtől kaptam, így különösen közel áll a szívemhez. A levélkoszorút 2018-ban készítettem, azóta is szeretem és folyamatosan kint van a falon. Itt olvashatjátok el  a leírását. 

A végére maradt  a legminimalistább adventi ajtódísz, amit valaha készítettem. Az örökzöld ágakat egy újrafelhasznált nyírfa vessző alapra tűztem. A harangot készen vettem és a saját madzagjából kötöttem rá masnit.

Nekem ez az idei karácsony hangulata.

Amiről nem készült kép, de mindig kikerül az egy karácsonyi manó, amit pár éve varrtam és egy szintén pár éves kerítéslécből készült Diótörő figura. Mindkettőről írtam korábban itt.

Örömteli készülődést és békés boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!

 

Hozzászólok